Obiectivele urmarite prin proiect sunt in conformitate cu obiectivele submasurii 6.1- Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, precizate in Fisa submasurii si Ghidul solicitantului respectiv : cresterea numarului de tineri fermieri care incep pentru prima data o activitate agricola ca sefi ai unei exploatatii, fiind incurajati sa devina competitivi in domeniul lor de activitate si imbunatatirea managementului, cresterea competitivitatii si a veniturilor sectorului agricol, sprijinirea tinerilor fermieri in procesul de modernizare si conformitate a exploatatiei.
Asa cum prevede implementarea corecta a Planului de Afaceri, solicitantul Serban George- Emilian are in vedere urmatorul obiectiv principal : comercializarea productiei proprii in procent cel putin 20% din valoarea primei transe de sprijin nerambursabil va fi realizata prin vanzare catre potentialii clienti mentionati in planul de afaceri, catre cooperativa agricola, catre diferite societati comerciale de profil cat si pe piata libera, precum si viitorilor clienti ce vor fi identificati pe parcurs.
Valoarea productiei ce va fi destinata comercializarii pana la data depunerii cererii de plata pentru transa a 2 va fi de 9000 euro, adica de minim 20% din valoarea primei transe de sprijin, echivalenta cu 45.000 euro (75% din sprijinul total de 60.000 euro).
Adaptarea la cerintele pietei prin produse competitive atat din punct de vedere al sortimentului cat si al costurilor de productie, vor asigura cresterea veniturilor exploatatiei.
ln cadrul fermei se vor utiliza doar seminte din soiuri certificate din punct de vedere fitosanitar, reducand astfel pierderile de productie si reusind cresterea eficientei exploatatiei agricole.
Piata de desfacere a produselor agricole, comparativ cu alte marturi, prezinta deosebiri generate in special de natura acestor produse. Aparitia din timp a productiei agricole este diferentiata pe zone geografice pe o perioada de pana la 20 de zile sau mai multe, in timp ce consumul se relizeaza concomitent in majoritatea localitatilor din tara. Avand in vedere aceste motive, in activitatea de comercializare a produselor agricole este necesara cunoasterea nevoilor consumatorilor, caracteristicilor agentilor economici care participa la schimbul si transformarea produselor agricole, tehnicilor comerciale, etc., adica acele mijloace ce pot fi utilizate de un agent economic.
Obiectivele suplimentare pe care beneficiarul le propune prin planul de afaceri sunt:
– Promovarea exploatatiei agricole prin: Creare un site de promovare – prin care Solicitantul isi va promova exploatatia si produsele rezultate din aceasta.
– lmbunatatirea managementului exploatatiei prin: Absolvire curs de anteprenoriat – prin acest curs, Beneficiarul isi va imbunatati performantele manageriale si antreprenoriale pentru o mai buna gestionare a exploatatiei agricole.
– Comercializarea producţiei proprii în procent de peste 20% din valoarea primei tranşe de sprijin – 20% peste obiectivul obligatoriu, rezultand un procent asumat de comercializare de 40% din valoarea primei transe de sprijin (18.000 euro).